Monday, December 17, 2007

deci se poate ..


  Mda , my fellow romanians , precum ar zice omologul lui Baselu' , uite ca sa poate. Da acesta este un blog ; desi n-am crezut vreodata ca o sa ajung sa fac vreunul precum ar spune o vorba "de cartier" ..."am dat in benganeala" . Nu cred ca as fi facut vreunul daca unul din prietenii mei nu ar fi venit cu sugestia, motivata dealtfel de un lucru foarte simplu. Desi ma ocup cu totul si cu totul cu altceva hobby-ul meu este fotografia si in afara de hard-ul personal si deocamdata albumele fotografice ale putinilor mei clienti, imaginile mele nu au unde sa prinda viata.  
  Asa ca am decis creerea acestui loc unde, in afara de evidenta functie a postarii lor, putem sa schimbam o opinie doua despre ...cam orice .

  Acum ...creerea acestui blog vine chiar cu o ocazie ..si nu nu a sarbatorilor de iarna care , indiferent de unde te-ai afla , au farmecul lor ci a sosirii unui nou membru in tagma "sticlelor pe care le detin " si anume Pentax SMCP-FA 50mm f/1.4 . 
   O mica bijuterie cu care am avut ocazia sa trag de 2 ori cateva zeci de cadre si pe care mi-am dorit-o de ceva vreme. 
   Cu "amabilitatea excesiva " a unor nemernici ca sa le spunem asa, de la TRistate Camera o companie din magnificul New York care au binevoit sa-mi "charge-uiasca cardul insa sa nu trimita obiectivul in jur de 2 saptamani  momentul 
s-a lasat asteptat..mult si bine..  Insa  inspiratia divina a coborat 
asupra mea sub forma unei comenzi la BHPhotoVideo o companie pe care o recomand cu cea mai mare placere si cladura . Clari si prompti in abordare au facut in asa fel incat sa am sticla in mana
la aproximativ 3 zile dupa plasarea comenzii on-line.
  De cum am scos-o din cutie am ramas indragostit de forma-i voluptoasa si imaginea de lucru care-ti face cu ochiul si nemaiputand de nerabdare am inceput sa trag cu ea pe Auto , lucru nerecomandat in dezvoltarea vreunei afinitati fotografice nici macar posesorilor de P&S.
  Am selectat doar doua cadre totalmente neprelucrate ca si dealtfel facute dupa consumarea cu nesimtire a 4 Corona Extra , aproximativ singurul lucru mexican bun de pe acilea desi se gasesc din abundenta ( da ..si lucrurile si mexicanii)


PS. Se pare ca berile consumate au avut efectul scontat. aranjamentul in pagina e deficitar

1 comment:

Alexandru said...

1. Tare motto-ul ... E din seria celebră cu "You can't lose what you don't put in the middle. But you can't win much, either." :)
2. Eu am o părere foarte bună despre cei de la BH Photo Video. Am comandat Canon Speedlite 430 EX-ul de la ei, și au fost foarte prompți și serioși. S-o țină tot așa.
3. În legătură cu AF-ul... Pe mine mă fascinează teribil acest mecanism atât de fin și totuși atât de rapid. Mai ales cu USM ring. Cineva are MULT mai multe cunoștințe de optică și de mecanică decât mine.
4. Am tras și io niște macro-uri, așa cum am putut, cu EF 18-55-ul meu. Bicicleta aia e mortală, am cumpărat amândouă figurinele din Amsterdam. Enjoy!
5. Ține-o tot așa!